helgen


ja, såhär bra gick det! otroligt nöjd.
Kristin

en torsdag kväll

Klockan är 23.00, men det gör inget - för jag behöver inte gå upp förrän sent imorgon. Skönt.
Idag var det träning, rätt lugn med tanke på helgen. Skönt det också.


Nu vinner vi okej?

Föresten kanske jag borde börja packa? Eller så gör jag det imorgon, så får det bli.

Kristin


ännu en måndag


Man kan fynda på myrorna (den röda saken)

Kristin

söndag

Nu är klockan 5.40, och snart ska vi åka. Jag ville bara säga att det är jätteljust ute!!!

Kristin

lördag

Igår var jag till uppsala och köpte kläder, idag har jag bara njutit av ledigheten och framförallt solen. Underbart. Nu blir det Robinson, och sen ska jag nog gå och lägga mig. Vi har en viktig dag framför oss (Slutspel i stockholmsserien).


Här är en bild på mig som sjuåring.

Kristin

bra bok.



Det här kan vara den mest intressanta boken jag någonsin läst, återkommer med analys.

Kristin

we dont wanna put in


Nu är det klart, dom ska inte vara med. ha-ha.

Kristin

1535


Nu hittade jag klippet på youtube också.

Kristin

måns


jag smälter.

Sök på "Måns Zelmerlöw" på msn video och klicka på denna. Sjukt bra.

Kristin

melodifestivalen


Skräll!
Men jag tror inte att någon kan neka till att det var spännande innan man visste vem som skulle vinna.
Hehe, det roligaste är att alla blir så arga, även fast de innan har sagt saker som "Jag bryr mig inte vem som vinner" och sånt, haha. We love melodifestivalen innerst inne.

Kristin

kitty och hollywoodmysteriet



Idag när jag kom hem ifrån skolan så såg jag att denna filmen gick på TV1000 (comedy tror jag det var). När jag var yngre, typ 10-12 så tyckte jag att Kitty-böckerna var hur bra som helst, och jag köpte nya hela tiden, haha. Därför tyckte jag att det var kul att dom har gjort en film utav böckerna. Hoppas på att det blir fler!
 Även fast den var lite orealistisk så tycker jag att den var bra, den är väldigt lik böckerna vilket är väldigt positivt. Emma Roberts gör ett jättebra jobb som karaktären Kitty, och hon är hur cool som helst. Hon har på sig 50-talskläder medan alla andra i filmen har "moderna" kläder med mycket inslag utav nitar och skinn.
 Åh, det här var en riktig feel-good film, och man fick verkligen nostalgi utav den. Sevärd!

Kristin

2127

Helt oplanerat blev min lugg lockig idag efter att jag har haft den flätad. Lite old fashion sådär, kanske nåt att satsa på?

 

Kristin

äntligen fredag

Oj, jag har så mycket att skriva om, vart ska jag börja?

Igår var jag till Friskis och Svettis via skolan, vilket var jättekul! Vi körde först ett pass med skivstång, sen spinning och till sist ett core-pass. Skivstångspasset var lätt det roligaste, och jag skulle verkligen kunna fortsätta med det.
 Tyvärr så resulterade gårdagens träning i träningsvärk idag, *jippi*, mest i baksida lår. Men det går väl bort snart hoppas jag.

 Sen hade vi ju nationella prov idag, lyssningsprov och läsförståelse. Jag har egentligen inte så mycket att säga om det, det gick väl bra tycker jag.

Just det, Tierp Volleys A-herrar spelade match igår mot Hylte. Det blev förlust med 3-1, och det innebär att Hylte leder kvartsfinalen med 2-0 i matcher (bäst av fem). Visst finns chansen fortfarande kvar för Tierp, men jag skulle säga att den är ytterst liten. Hylte är väldigt bra.

Jaja, nu ska jag titta lite på Så ska det låta.

Kristin

"We don't wanna put in"

Efter mitt arbete om "Europas hållning till Ryssland" som inkluderade Ryssland-Georgien konflikten, 
så kunde jag inte låta bli att reagera på detta. Själva hävdar gruppen att låten inte är politisk, att den bara är en
"helt vanlig discolåt". Jo, eller hur. 

 
We don't wanna put in eller We don't want a Putin? avgör själva.

Kristin

onsdag

Blev jag glad när jag kom hem idag eller?
Får se om jag knåpar ihop något ikväll.


Kristin

mandariner


Nu har jag ätit tre stycken på tio minuter.


Ska gå och läsa i den underbart intressanta religionsboken nu.

Kristin

tisdag

Äntligen har jag skrivit klart mitt PM, jag gick upp i morse och fixade det sista. Det är så jobbigt att man alltid skjuter upp det, jag har haft över en månad på mig, men man tänker ju: äh, jag gör det nästa vecka, eller nästa vecka, jag gör det innan lovet, jag gör det på lovet, jag gör det efter lovet, jag gör det imorgon, jag hinner i helgen, jag gör det på måndag... Ja, ni fattar. Men det gäller nog inte bara mig, utan många andra också.

Imorgon har vi religionsprov på Kristendomen, Judendomen och Islam så det ser ut som om jag blir tvungen att ägna även denna dag åt att plugga. Men först ska jag laga korvstroganoff, kommer att bli väldigt mumsigt vill jag lova.

Kristin

ur arbetarbladet idag

ELEV. Pojken som misstänks för misshandel går här på Aspenskolan. Händelsen utspelade sig dock utanför byggnaden.

ELEV. Pojken som misstänks för misshandel går här på Aspenskolan. Händelsen utspelade sig dock utanför byggnaden.

Fotograf:
Conny Svensson

15-åring slog yngling med järnrör Pappan höll fast offret

TIERP En 15-årig pojke i Tierp slog en 17-åring med ett järnrör i huvudet.
Händelsen utspelade sig utanför Aspenskolan där gärningsmannen går.
Pojkens pappa är misstänkt för att ha hjälpt till vid misshandeln.

GAMMALT BRÅK. Ett gammalt  bråk mellan pojkarna som går på Aspenskolan och Högsbergsskolan ska ha föregått misshandeln enligt Tierpspolisen.

GAMMALT BRÅK. Ett gammalt bråk mellan pojkarna som går på Aspenskolan och Högsbergsskolan ska ha föregått misshandeln enligt Tierpspolisen.Fotograf: Conny Svensson

Händelsen inträffade vid lunchtid på måndagen. Enligt polisen är pojken misstänkt för grov misshandel alternativt misshandel. Pappan ska ha hjälpt till vid brottet genom att hålla fast 17-åringen. Närpolischef Niklas Hållqvist säger att de båda pojkarna har en konflikt sedan tidigare. När 17-åringen passerade skolan ska han ha blivit attackerad med ett järnrör.

– Han fick en sårskada i huvudet som han fick vård för. Det blev inga inre blödningar, säger Niklas Hållkvist.

Pojken och pappan hämtades in till polisen för förhör. Enligt Hållqvist gjorde de motanmälningar mot 17-åriggen angående ofredande.

– De hade under dagen varit till rektorn och diskuterat problemet, säger närpolischefen som betecknar händelsen som extremt allvarlig.

Biträdande rektor Karin Herbertsson bekräftar att så var fallet.

– Det är fruktansvärt tråkigt att sådant här händer. Det är aldrig tillåtet att slåss. Nu är det polisens sak att sköta utredningen. Det vi behöver göra direkt är att ha aktiviteter på skolan för att stärka sammanhållningen. Vi har pratat om det på ledningsgruppen i dag, säger hon.

Niklas Hållqvist är också öppen för möten mellan polisen, skolan och socialen.

Enligt polisen var det flera elever som såg misshandeln och de är nu vittnen.

Vad gör skolan för att stötta elever som sett den otäcka händelsen?

– Det är alltid bäst att lärare eller andra personer som är närmast elever pratar med dem på en gång, svarar Karin Herbertsson.


Man kan ju lugnt säga att det har gått för långt.

 

Kristin

måndag

Idag var det träning igen, superkul! Det var alla vi sju junisar, och så två damer. Först fys i nästan en timme och sen boll i lite drygt en timme. I slutet körde vi en försvarsövning där man skulle gå in en och en och försöka jobba på alla bollar. Det var jättekul, och det gick rätt bra också. Men man blev alltid arg när bollen gick i backen, hur många bollar man än hade räddat upp, haha.

Har ni tänkt på att det inte är så långt kvar till sommaren nu? Snart är det ju vår, och strax efter kommer sommaren. Den är väldigt efterlängtad. Jag hittade en bild från september, slutet av sommaren och början av hösten. Då var jag ju brun! (och hade fräknar, dom kommer på köpet, hehe)

Det är synd bara att alla andra blir så otroligt bruna så att det knappt märks att man själv har blivit lite mörkare.

Kristin

grattis!


Grattis Barbie 50 år!

Vårmix!

Idag klockan kvar över nio var det samling i Tierp, och sen åkte vi vidare till Uppsala för att spela vårmixen. Vi körde med tvåpassarsystem, och jag var en utav passarna, vilket var kul. Men det roligaste var nog att spela i baklinjen, servemottagningen och defensen.
Vissa matcher gick bättre än andra, och till sist kom vi i alla fall på en välförtjänt sjunde plats utav elva lag. Tur att vi vann sista matchen, dels slapp vi döma, och så är det roligare att åka hem när man vunnit sista matchen.

Kristin

Caroline af Ugglas - Snälla snälla


Kalla mig galen, men ju mer jag lyssnar på denna låten, desto bättre tycker jag att den är.

Kristin

godnatt

Klockan är mycket, och jag ska upp tidigt imorgon.
Slutligen blev det då Caroline af Ugglas och Sarah Dawn Finer som gick till final i melodifestivalen. Många har varit upprörda och diskuterat på facebook, men jag tycker nästan att det är skitsamma. Visst fanns det andra som förtjänade platserna bättre, men mina favoriter har gått vidare direkt till Globen så.

Något jag inte fattar är "internationella juryns val", hur går det till egentligen? Jag har verkligen noll koll. Synd att Sofia gick vidare istället för Amy Diamond. Amy är så glad och positiv hela tiden, till skillnad från vissa andra kända divor.


always happy

Ja ja, som sagt - klockan är mycket. God natt.

Kristin

mami o papi


Mamma och pappa var riktigt chica på sin tid, hehe.

Kristin

andra chansen

Jag tittar på andra chansen nu. Blev otroligt besviken när BWO förlorade mot dom där Susie och Lily eller vad dom heter... men jag antar att jag inte kan klaga så mycket eftersom jag själv inte ringde in.


Lite kul att Tierp var med också, haha.

Jag tycker att Sarah Dawn Finers låt var rätt bra, inte lika bra som I remember love, men helt okej. Tyvärr gillar jag inte Sarah så mycket, sen jag var på inspelningen utav Så ska det låta när hon var med. Hon var riktigt divig då, absolut inte som jag trodde att hon skulle vara! Hon kanske hade en dålig dag bara, men sedan dess har jag liksom inte kunnat ta henne på allvar.

Kristin

Lördag

Igår var jag och tränade, vilket var roligt. Det går i alla fall bättre och bättre sen mitt lilla uppehåll. Men idag upptäckte jag att jag har ont på ett ställe i ryggen, det ser ungefär ut som om jag har fått en smäll där eller nåt. Jag har ingen aning om hur jag har fått det, man brukar ju inte direkt kasta sig på ryggen om man säger så. Ett fett blåmärke på magen/Höften har jag också fått, men det är det värt. Jag funderar nästan på att bli libero, haha.
 
Och jag längtar till vårmixen imorgon! (hoppas vi inte kommer sist som förra året, men det är skitsamma egentligen)

Kristin

fredag

Äntligen fredag! Otroligt skönt, det har varit en jobbig vecka i skolan tycker jag.
Jag hade inte tänkt träna idag egentligen, men nu på eftermiddagen så ringde Evelina Frank och frågade om jag ville träna med henne, så då tänkte jag att "varför inte" liksom. Vi ska ju spela vårmixen på söndag, och då kan det ju vara bra att ha tränat lite :) hehe.

Jag fick volleybolltidningen idag, och där stog det massa saker om beach 2009. Jag som trodde att jag inte kunde längta mer!


Denna bilden är tagen i somras, på beachlägret i Uppsala. Våran tränare på
lägret skrattade som tusan åt denna bilden, eftersom jag gör vad man tydligen
brukar kalla ett "zombiefingerslag". Men det får man bjuda på.

Nu ska jag låta tacosen smälta i magen och tagga inför träning!

Kristin

onsdag

Mer än halva skolveckan har gått, skönt! Vi hade kemiprov idag, jag tror att det gick hyfsat bra. Skönt att ha det överstökat i alla fall.
Nu på kvällen så beställde jag lite saker ifrån parlgrossisten.se, och från barapyssel.se. Typ lite kedjor och berlocker till att göra egna armband, jag längtar tills dem kommer.
En annan sak jag längtar till är Idre. Nu är jag ju lite duktigare på snowboard i alla fall, och det blir liksom roligare då. Min lillebror har köpt en burton-bräda också. Avundsjuk? JA! Jag får hoppas på att han tröttnar och vill åka skidor istället, då kanske jag kan låna den.
Men nu börjar mina ögon bli torra och trötta. Dags att ta ut linserna och gå och lägga sig kanske? Låter som en bra idé tycker jag.

Kristin

tisdag

Nu har jag kommit hem ifrån skolan för ett tag sen, och det ser inte bättre ut än att jag måste plugga nästan hela dagen. Kemi-prov imorgon, Engelska-prov på fredag, och så har jag lovat Håkan att han ska få min PM inom två-tre dagar. Just det, labbrapport har jag också. Attans.
Det är hårt att komma tillbaka till skolan igen.

Kristin

fjällen

Jag kom ju som sagt hem ifrån en härlig vecka i fjällen i lördags kväll. Vi var i backen fem dagar, och badade fyra (tror jag att det var). De resterande två packade vi och fixade. Jag tänkte visa några bilder i alla fall.


Vi åkte upp på toppen och såg det otroligt vackra berget och himlen.

Jag åkte snowboard, villket var suuuperkul!


Johanna testade också.

Vi gick till presentshopen, på vägen dit var det mycket snö...

...och man blev väldigt snöig, haha.

Men väl framme var det värt det, jättefin butik.


Sen på tillbakavägen var det till och med sol! Denna bilden är knäppt
genom mina skidglasögon, därav den oranga nyansen.

På vägen  hem var vi alla glada efter en toppenvecka! På oss har vi våra
mössor/pannband med "Bydalsfjällen" tryckt på.

Och till sist en bild på alla underbara människor som jag har tillbringat veckan
med. Jag hoppas att vi ses snart igen!

Det känns lite jobbigt att vara hemma och tillbaka till "verkligheten" nu, med skolan och allt.
Men det ska bli kul att träna volleyboll ikväll igen, efter en veckas uppehåll.

Kristin

söndag

Igår kom vi till Sandviken vid runt tolv på kvällen. Det var beräknat att vi skulle komma fram vid ungefär tio, men vi körde vilse och så tog det lite extra tid.
Eftersom vi åt buffé klockan tre och sedan bara hade ätit lite frukt och godis i bilen så var jag väldigt hungrig. Jag frågade pappa om vi kunde stanna och äta något, så vi åkte till Max och köpte en hamburgare vilket var välbehövligt. Så vi satt efter klockan tolv på Max en lördagkväll och åt. Lite annorlunda för min del. Sen åkte vi vidare hem till Halls, och jag somnade inte förrän halv tre.

Vaknade halv tolv idag och gick direkt ner och kollade på Vasaloppet, jag är inte så jätteintresserad men ändå.
Sen bestämde sig jag och pappa för att åka till Sollentuna för att titta på när Tierp spelade. Jag var rätt sugen på att se en match, men blev ganska besviken på Tierps insats faktiskt. Det blev 3-0 till Sollentuna (25-17, 25-21, 25-17).

Några bilder:


Uppställning, Jonas hoppar.


Erik Karlsson var center i första set istället för Jonas. Patrik spelade bara första set, sen var han på sidan och gick endast in för att serva istället för Matti två gånger.


Hoppserve


Spike och block

När matchen var slut kollade vi lite på en div. 3-match som spelades i B-hallen. Passade på när vi ändå var där. Men det var inte så roligt att titta på, så vi åkte hem istället.


Sollentuna tog emot Bromma

Nej, nu tror jag att jag måste sova för att överhuvud taget orka upp imorgon.
Jag får skriva och visa bilder ifrån fjällveckan lite senare.

Kristin




Volleyboll

Nu har jag inte tränat eller kollat på volleyboll i en hel vecka! Så nu sitter jag och kollar på youtube på en massa volleybollklipp. Man blir verkligen sugen på att spela!
Jag tycker att Japans lag är allra roligast att titta på, och jag blir alltid så glad när jag ser hur dom kämpar.
Det roligaste tycker jag är att dom verkligen visar att man inte behöver vara två meter lång för att bli riktigt grym på volleyboll. Till exempel:

Takeshita,
en av världens bästa passare. Hon är bara 1.58 m lång!


Och så har vi också:

Nakada Kumi, henne vet jag egentligen inte så mycket om. Men här gör hon en grym spike, och verkar trots sin längd (168 cm) vara bland de bästa i världen. Så otroligt underbart att se.



Kristin

RSS 2.0