WoW Jocke



Björn Gustavsson är GRYM!

Kristin

Det här med gymnasieval...

... är svårt, men jag tror att jag har bestämt mig nu. Om man ändrar sig så kan man ju faktiskt göra omval i mars/april, så det är inte så att världen går under om man väljer fel nu. Jag tror att jag ska välja så här:

1. Vackstanäs, Södertälje. En friskola som har ett specialutformat program som heter "Idrott, Hälsa, Kost" som jag tycker verkar jättebra, eftersom jag nog skulle vilja jobba med något sånt i framtiden (Man kan även välja till kurser så att man får ett program motsvarande Samhällsprogrammet). Men den största anledningen till att jag vill gå där är faktiskt att de har beachvolleyboll, man får träna i inomhushallen som ligger i Södertälje, och det verkar superbra!

2. Dahlanders, Borlänge (Säter). Ett kommunalt gymnasium som har tre linjer: Natur, Sam och Omvårdnad. Vad jag har förstått så är det en ganska liten skola, med inte så många klasser. Går jag där så ska jag välja NV. Det finns också folk som säger att det är jättefint i Säter, och mina släktingar brukar åka på semester dit om somrarna. Men även här är den största anledningen till att jag vill gå på gymnasiet att dom har volleyboll som specialidrott. I och för sig rör det sig bara om 3-5 timmar i veckan, men det är ju alltid något. På kvällarna kan man ju dessutom träna med Säters damlag (div.2 elller div.3), beroende på hur duktig man är.

3. Högbergs, Tierp. Om jag bestämmer mig för att jag inte vill flytta hemifrån ändå, så har jag ju alltid Högbergs i Tierp. Det är ändå en ganska bra skola. Går jag där tänker jag välja natur, och då får man även en egen laptop, men som man tyvärr inte får ta med sig hem. En annan positiv sak är att man i tvåan kan välja "körkort på skoltid", eller vad dom nu kallar det. Man får 80 timmar teori, 10 timmar körlektioner, och så får man kolla på i 10 timmar när en kompis kör. Det sägs att den kursen är värd 10 000 kronor, och det är ju inte fy skam. Kanske går det även att tjata till sig specialidrott volleyboll, vad vet jag? 

Kristin

Fredag

Idag är det som sagt fredag, och den här skolveckan är äääntligen slut. Vi hade Biologi-prov idag, kapitlet handlade främst om blodomloppet. Det gick bättre än förväntat, så jag är nöjd!
Lektionen var på 40 minuter, men jag satt och skrev i ungefär 60.

Igår hade vi då träning med ungdomslaget. Helens barn var sjuka, så Roger tränade oss. Det gick väldigt bra måste jag säga, jag är förvånad över hur bra vi faktiskt har blivit. Det känns som om vi har utvecklats jättemycket på bara en månad.
Positivt! Sista kvarten spelade vi match mot de yngre i b-laget (herr), och vann med 25-16! Är vi bra eller vad? Fast de kanske inte körde sitt bästa, jag vet inte. Nästa vecka kanske dom vill ha revansch.

Nu sak jag leta lite information om Ryssland på FOIs hemsida, fick tips utav Håkan att kolla där idag. Ämnet jag har valt att skriva om är "Europas hållning till Ryssland", inte det lättaste ämnet kanske - men det var det enda som jag tyckte lät intressant.

Kristin

Uppsala

Igår var jag till Uppsala med mamma och pappa och såg Wallander Hämnden. Den var riktigt bra, verkligen över förväntan.
Vi valde mellan ifall vi skulle se Wallander eller Benjamin Buttons otroliga liv (Om en man som föds gammal och blir yngre och yngre), men den sistnämda var hela 2.47 h lång, så vi valde Wallander.


Helt klart sevärd!


Och när jag ändå var inne i stan så passade jag på att köpa mig ett par... ja, vad ska man kalla dem?
Ett par tights som ser ut som jeans. Supersköna!


Från Bikbok.

Kristin

AB 10 januari!

Har ni kollat i tidningen idag? Arbetarbladet 10 januari 2009, på sportsidorna. Där är en bild på vårat lag, och så står det lite om att vi ska spela i Allsvenskan och så, värt att se! :) Bilden är mycket snygg, alla står och skriker "ÅHEJ" eller nåt (:

Allsvenskan!

Idag var det hemmapremiär mot Hylte, vi (Tierp) förlorade med 3-0. Jag spelade hela matchen, och jag är rätt nöjd med den ändå. Lite förvirrande att jag gick center, som jag i vanliga fall inte gör, men det gick bra. I vissa rotationer gick jag högerspiker och vänsterspiker också, så det var ju bra. Imorgon ska vi möta Halmstad, även det hemma, hoppas att resultatet ser bättre ut då.
För övrigt så gjorde jag POÄNG idag! Det var extra coolt eftersom det var hotline också.

En glad Kristin

-

Igår var det träning för första gången på 6 hela dagar! Välbehövligt och roligt :) I början var väl alla lite sega, men det är väl inte så konstigt med tanke på att vi spenderat en vecka med att lata oss (jag har gjort det i alla fall).
Och igår så kom jag på att det är faktiskt mindre än en vecka kvar till uttagningsdagarna i Falköping, gud vad fort tiden går! Lite nervös, men det ska mest bli roligt :)

På torsdag börjar skolan igen, onödigt. Varför kunde vi inte börja på måndagen? Mycket bättre, längre lov! (: Men men, två dagar får man väl stå ut med att gå upp tidigt, sen är det ju ändå helg igen. Fast, då kanske jag också måste gå upp tidigt om jag ska vara bänkvärmare när det är premiär för Allsvenskan, attans :)

2009

Nyåret firades i Vendel, det var trevligt, och god mat var det också! Till efterätt blev det varm fruktsallad och vaniljglass, mmm :)
Dagarna bara går, och snart är jag i Falköping, blir mer och mer nervös! Men det ska nog gå bra. Om jag inte kommer in där så blir det nog Södertälje (beach), och så ska jag nog söka till Säters nystartade volleybollgymnasium också. Om man får komma och provspela där så får man väl se hur det verkar och så, men man tränade bara 3-5 timmar/v på skoltid, men sen såklart på kvällarna också. Vi får väl se vad som händer, innan första februari ska sökandet vara klart! Spännande.

Nej, nu tror jag att jag ska ta och spela lite Sims 2, det var ju jättelängesen!

Kristin

RSS 2.0